Zdravilni učinki CBD-ja

13. Mar 2018 10:02

Zadnja leta se o konoplji veliko govori in tudi slovenska stroka si postavlja vprašanje, ali obdržati prepoved ali sprostiti zdravljenje s konopljo. O tem se ne sprašujejo le bolniki, ki so si s to rastlino pozdravili že marsikatero kronično in težko bolezen.

Konoplja je zagotovo v vseh pogledih najbolj vsestranska rastlina, zgodovinsko so jo prav gotovo največ uporabljali za vrvi in platno. Poleg prediva za blago in vrvi pa je konoplja veljala tudi za pomembno hrano in zdravilo.

Kitajski zdravnik Hua Tuo je izumil konopljino vino in vreli konopljin prah, ki ga je pripravljal iz kanabisa in omeja, uporabljal pa ga je kot anestetik med operacijami. Kitajski medicinski priročnik razvršča konopljo tako med jin kot jang delujočo, kar potrjuje tudi danes znano dejstvo, da konoplja uravnoveša imunski sistem.

Če so bili Kitajci prvi, ki so začeli konopljo uporabljati, pa so v Indiji prvi začeli ceniti tudi njene bolj vzvišene lastnosti. V indijski mitologiji je konoplja s Šivo sodelovala pri stvarjenju sveta. Vojaki so pili poseben napitek, imenovan bhanh, da so se pomirili pred bitko. Gojili so jo tudi za zdravljenje in si z njo pomagali pri številnih boleznih … več (piše: blog Cangura). 

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]