Kultura na zadnjih straneh časopisov

7. Dec 2017 08:26

Nekaj je tem, ki prevladujejo v resnih medijih. Obsedeni so s politiko, gospodarstvom, potem pride šport. Tragedije dobivajo prvo mesto. Večina poročanja je negativna, razen ko gre za šport, seveda. Kultura je skrita v ozadju in je nepomembna.

Je ob poročanju medijev čudno, če veliko, ne, če večina misli, da so stvari slabše, kot v resnici so? Med nami živijo ljudje, ki verjamejo, da so po koruciji na slabšem kot prebivalci Nigerije. Da je več kršitev človekovih pravic kot v kakšni arabski državi. Da je vse zanič, nič ne deluje. Da so edino športni dosežki nekaj, kar jih lahko razveseli. Čeprav od njih v resnici razen nekaj hipnega zadovoljstva nimajo nič.

Vedno znova premlevamo iste politične probleme, iste pradavne razkole, nikoli pa recimo kakšne knjige. Mar ni nobene kvalitetne literature? Mar ni nobene predstave v gledališču, o kateri bi se lahko razvnele strasti? Mar nobeno umetniško delo ni toliko vredno, da bi dobilo drugo ali tretje mesto v osrednjem televizijskem dnevniku? Ne moremo iz nobenega pisatelja narediti zvezde, kakor zvezde (v negativnem smislu) delamo iz politikov? … več (piše: Sašo Ornik – Jin). 

Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]