Direktno v žilo

18. Jan 2017 15:52

Husam Franjo Naji, zdravnik s palestinskimi koreninami, ki živi in dela v Mariboru, je izrekel letošnji bob leta 2016, ki se glasi:”Sposobni ljudje ustvarjajo nova delovna mesta, nesposobni pa jih uničujejo.”

Ob vsem, kar se v naši državi zadnjih 25 let in še petih desetletjih za povrh, dogaja, bi ta zmagovalni bob lahko upravičeno oplemenitili še s skromnim dodatkom:”Če v vojski zaškriplje, zamenjajo generale – ne vojakov.”

Si predstavljate, V kakšnem raju bi živeli, če bi se tega dodatka striktno držali?!

O, Bog, kakšna radost bi šele bila, če bi naredili vse, da bi podjetja in tudi državo vodili sposobni posamezniki in ne neki loleki, ki bi – tako kot se nenehno dogaja- na svojih pozicijah pristali zaradi zvez in poznanstev z mafijo ali s politiko?

V resnici je še huje: nesposobneži, ki so zafurali že vse, kar se je dalo, se v nuji po lažjem obvladovanju množic, obkrožajo z lojalnimi mediji, politično- všečnimi floskulami, informacijskimi pooblaščenci, pravniki, ter podkupljenimi ovcami, saj vedo, da je ”drobiž” takšnim – sveta vladar.

Nagradno vprašanje: zakaj mislite, da nesposobnežem, ki so ugrabili državo zadnje čase toliko do tega, da bi cenzurirali socialna omrežja?

Poglejte, kaj se leta in leta dogaja v zdravstvu. Ko se je v minulem tednu pred parlamentarno komisijo znašel generalni direktor UKC-ja, mu je predsednica te komisije ob koncu zaslišanja postavila zanimivo vprašanje, ki se je glasilo:”Kdo sploh vodi UKC?”

Generali, ki bi morali že zdavnaj sedeti doma za zapečkom in štrikati štumfe, desetletja predolgo izčrpavajo zdravstvo (beri:kradejo) …več (piše Milena Miklavčič)

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]