Samomor med spanjem

9. Avg 2017 07:07

Premier se sonči v Črni gori, kmetijski minister v Posočju, zunanji minister pripravlja škampe za svojo seksi hčerko, iz podtalnice v Zalogu pa namesto pitne vode priteka črna brozga. Preden so cenjeni politiki odšli vsak na svoj konec, so vse težave pokrili s celofanom, državljanom pa prepovedali, da bi vohali, če bi izpod njega kaj zasmrdelo.

Dobro jutro, Slovenija, kdaj se boš zbudila?

Rado Pezdir v zadnjem intervjuju razkriva, kako je Udba sodelovala z italijansko mafijo, kaj je zamolčal Niko Kavčič, ter katere udbovske dokumente je dobival »v vednost« nekdanji predsednik države.

Pove tudi, da je nekdanja zamejska udbovska pralnica denarja Safti še kako živa, le imenuje se drugače, v Sloveniji pa med drugim bajno služi s preplačanimi medicinskimi pripomočki. Prepričan je, da država ne bo nikoli prodala NLB, saj preko nje mreže dobivajo nepovratne kredite. Ugotovi, da nima smisla zaupati pravni državi, saj boste proti skorumpiranemu aparatu vedno izgubili. Ob tem pa tudi razloži, zakaj vodja Specializiranega državnega tožilstva ne preiskuje ničesar in kaj imajo s tem opraviti družinski posli.

”Če resnico pove človek, ki je dovolj star in ima dovolj kilometrine, si to lahko privošči. Takega človeka pa je pri nas treba narediti za politično nesprejemljivega. In jasno, preprečiti hočejo, da bi kandidiral na prvih ali na drugih volitvah,” pa zapiše Boštjan M. Zupančič. Levica mu očita, da se ji je izneveril, ker je kot bivši sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice neprimerno kritično nastopil proti Simone Veil, ki je leta 1975 v francoski narodni skupščini kot takratna ministrica za zdravje dosegla, da so legalizirali abortus.

Desnica pa je, nasprotno, previdna …več (piše: Milena Miklavčič)

hoomstock-polsi-klik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji: