Slovenci na repu EU, bomo kmalu tudi na repu Balkana?

10. Jan 2017 09:22

Medtem ko so Slovenci v soboto uživali ob mariborski Zlati lisici in spremljal športno slovo Tine Maze, ter –to je treba dodati – z nelagodjem gledali politike, ki so si poskušali nabirati politične točke ob njeni slavi, so bile razmere na ljubljanski urgenci ponovno katastrofalne- pravi obraz slovenske krute realnosti. Pacientov je bilo zaradi gripe in ostalih prehladnih obolenj nadpovprečno veliko, prostih bolniških postelj je spet zmanjkalo, bolniki pa so bili prisiljeni čakati na mrzlih hodnikih, kjer je bila temperatura komaj 15 stopinj!

Ob vsem, kar se dogaja v zdravstvu, človek nehote pomisli, da zdravstvena ministrica- skupaj s premierjem, v ”zavetju toplega kabineta” sado-mazo uživa ob misli, da bolniki tudi po zaslugi totalno nesposobnih politikov- trpijo. Podobno kot v Venezueli, ki jo po božje častijo prenekateri čudaki iz naših (mojih) krajev.

Ministrica v svoji pasivnosti – so razlogi zanjo naklepni ali plod nesposobnosti,  sploh ni pomembno, tukaj so! – zgolj čaka, da se poleže prah, da pride v deželico cvetoča pomlad, ko bo slepemu in gluhemu ljudstvu ponovno kvasila o ničelni toleranci do anomalij, korupcije in klientelizma?! Ljudstvo bo, kot po navadi, pomirjeno šlo na en pir, ter vzklikalo, smo vedeli, da nas čuva Tito, živela bandiera rossa, zgodilo se ne bo nič, pacienti pa bodo še zmeraj crkavali na neogrevanih stranskih hodnikih …več (piše Milena Miklavčič)

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji: