Blogerski izkupiček akcije Poplave 2007 oddan

6. Okt 2007 22:55

Blogerji smo združili moči in delno pomagali trem družinam. Uroš Gruber, pobudnik akcije Poplave 2007, je oddal denar trem družinam. Na bančnem računu, ki ga je odprl posebej za ta namen je 111 donatorjev prispevalo poljubni znesek. Skupaj se je nabralo 4.750 €.

Odhod iz Celja je bil danes okoli osme ure zjutraj. Z Urošem in njegovo boljšo polovico sem se v družbi svojega moža soočila s kruto resnico v Letušu, Kropah in Železnikah.

Najprej smo se odpravili v Slovenj Gradec po bone k Primafotu, na katere so natisnili poleg doniranega zneska seznam vseh donatorjev.

Pohiteli smo proti Letušu in se srečali z družino Golob. Pripeljali smo se na sam kraj dogodka, kjer se je plaz pritihotapil v hišo in zasul njihovega sina Aleša ter dekle Natalijo. Pogled na sam kraj je več kot katastrofalen. Od hiše ni ostalo popolnoma nič. Brez besed in solznih oči smo strmeli proti ruševinam. Nato pa se s težkim srcem poslovili od družine Golob, katerim ne bo nihče mogel povrniti tistega kar so dejansko izgubili. Trenutno je za njih poskrbela Občina in jim poiskala začasno bivališče.

  

Pot smo nadaljevali proti Kropi.

V Kropi smo se sestali z gospodom Marjanom Butorancem, predsednikom komisije za razdeljevanje pomoči. Pospremil nas je do družine Todorović, katera živi v stari Podgrošarjevi bajti na strmem kropskem hribu. Hiša je v zelo slabem stanju.

  

V Železnikah nas je pričakala gospodična Tajda Kokalj, razkazala nam je vse kar je še ostalo od Železnikov. Pretresljivo. Voda je pred sabo rušila vse. Še ostanke pokojnih je podivjana reka Sora povzdignila na plano.

  

Tajda nas je pripeljala h gospe Jani Možina, kateri smo izročili zadnji bon.

  

Nato smo se sprehodili skozi kraj. Poslušali pripovedi Tajde, kljub vsemu naporu teh dni, polno energije, upanja, … Pogumno dekle, ki je ne bom pozabila nikoli.

Pogled nad krajem je žalosten. Čeprav se je izrazila Tajda: »Sedaj je tukaj že super, glede na prejšnje dni.«

  

In življenje bo teklo naprej, kot teče Sora.

Pozno popoldan smo se poslovili od Železnikov. V avtu se je še slišala izjava Tanje: »Ti ti Sora, kaj si naredila, …« Uroš pa je dodal: »Ti ti Sora, kako si bila poredna.«

Ljudje v teh krajih so hvaležni in presenečeni nad odzivom ljudi iz vse Slovenije. Hvaležne pa so bile tudi družine, ki smo jim izročili vrednostni bon v imenu vseh vas, donatorjev. Iz srca se vam zahvaljujejo.

Za bralce Drugega sveta,

Mateja Rozman

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]