Ali domovi za starejše primerno poskrbijo za nas?

31. Dec 2017 08:07

O kakovosti oskrbe in odnosu osebja do oskrbovancev v domovih za starejše, so se v zadnjem času slišala prenekatera, tudi grozljiva, pričavanja. Toda ali se lahko na podlagi posameznih zgodb dela zaključke o tem, kakšna je na splošno oskrba starejših v domovih po Sloveniji?

Na Pod črto so se zato odločili, da od vseh domov za starejše po državi zberejo nekatere podatke o kakovosti oskrbe v domu.

…Naše ugotovitve so skrb vzbujajoče. Odgovor na vprašanje, ali slovenski domovi za starejše našim staršem, babicam in dedkom nudijo kvalitetno ali nekvalitetno zdravstveno nego in socialno oskrbo, se namreč glasi: nikogar ne zanima.

Domovi namreč po veljavni zakonodaji niso dolžni spremljati, beležiti in poročati o tem, kakšno nego nudijo svojim stanovalcem oziroma koliko zdravstvenih težav so imeli prebivalci doma.

Kakovost oskrbe domov za starejše je zato povsem netransparentna in odvisna predvsem od vsakega posameznega doma… zapišejo med drugim. Podrobnosti o tem, kaj so ugotovili na Pod črto si preberite v nadaljevanju prispevka.

foto: Katerina Vinder Ferkov

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]