Ali res živijo otroci slabše od svojih staršev?

18. Jan 2017 07:03

Strokovni avtorji etablirane družbe se vse bolj pogosto oglašajo s trditvami, da današnji otroci živijo slabše, kot so njihovi starši. V potrditev svojih tez navajajo podatke o dejstvih, da je nekoč že samo zaposlen moški preživel družino, medtem ko sta danes zaposlena oba zakonca.

Poleg tega strokovnjaki navajajo še marsikaj drugega. Po mnenju Strica Marca pa vsaj v Sloveniji otroci živijo bistveno boljše, kot so njihovi starši v teh letih.

Ob tem poudarja, v v času njegovega otroštva ni bilo štipendij, razen kadrovskih. Službe so si lahko izbirali posamezniki. Jugoslavija je reševala svojo nezaposlenost z izvozom delovne sile v Nemčijo, saj je bilo v začetku 70 let skoraj 1 milijon zdomcev – gastarbajterjev. Do stanovanja je lahko prišel zaposlen, vendar so bile čakalne vrste in sistem točkovanja.

Tudi plače so pri nas zaostajale za Zahodno Evropo. Avto, telefon, televizija , potovanje v tujino so bile redke dobrine. Pot v London ali v Ameriko je stala celo premoženje.

Bloger ugotavlja, da je v materialnem smislu življenje boljše, kot je bilo včasih. Se pa strokovna javnost zaveda nevzdržnosti koncentracije kapitala v rokah peščice, ki bo skušala z vplivanjem na medije in politiko oblikovati plutokracijo.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]