Ameriška terapija: Afroameričanka ponižuje Slovanki z nesmiselnimi tviti

24. Jul 2017 07:07

Pred dnevi si je ameriška novinarka, politična komentatorka in pisateljica Joy Reid privoščila nenavadno neumnost objavljeno preko tviterja.

V luči paranoičnega iskanja povezav Trumpa z Rusi, se je spravila kar na njegovo bivšo ženo Čehinjo Ivano in sedanjo ženo Slovenko Melanio.

In to na kakšen način. Domnevni razlog za “ruskega” Trumpa je povezala s tem, da sta Ivana in Melania iz nekdanje “Sovjetske Jugoslavije”. Kako prosim?

Bizarna situacija izkušene novinarke in diplomantke s Harvarda.

V redki reakciji novinarke na omenjeni tvit, ki je seveda sprožil eksplozijo zgražanja in posmehovanja, pa je nastala še ena cvetka, ko smo izvedeli, da je bila del Jugoslavije tudi Slovaška. Mimogrede Ivana Trump se je rodila v takratni Češkoslovaški. Ob razpadu slednje pa je Ivanina domovina postala Češka. Ko bi Reidova, če že tega ni mogla storiti pred prvim tvitom, vsaj malenkost pokukala na Google.

 

Na blogu Zdravo Slovenija so ob tem med drugim zapisali:

Novinarka in pisateljica Joy Reid je bila zmožna takšno »ameriško terapijo« Slovank stlačiti v tvit. Je kot ženska in Afroameričanka, če želi biti uspešna v njihovem sistemu, primorana pljuvati po partnericah Donalda Trumpa kot »komunistkah«, ki jim je dodelila status »uvožene robe« v sijajne ZDA, kamor so njene prednike zvlekli v verigah, posilili in prodali otroke kot rabljene dele traktorja? Gnusnost, ki ji ni para. Težave, ki jih imajo ZDA z Donaldom Trumpom, so si pač nakopali sami. Njihov predsednik je bledi simptom pekla, ki ga povzročajo. Blodnje, da je tudi za Trumpa odgovorna Rusija, kažejo, da absolutno niso zmožni samokritike. Ameriški sen je torej, da domnevno ugledna novinarka javno širi antislovanstvo… več na blogu.

flos-polsi-2017

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]