Bo Walter Wolf na Sloveniji dobro špekulantsko zaslužil?

24. Apr 2015 14:54

walter_wolfRazplet afere Patria je včeraj spet dodobra pretresel Slovenijo. Poleg vseh odzivov politikov, pravnikov, podpornikov in nasprotnikov Janeza Janše, se je po dolgem času iz Kanade oglasil tudi Walter Wolf, eden izmed osumljencev v zadevi Patria, ki se je 20. januarja, ko so ga aretirali na podlagi mednarodne tiralice, izročitvi Sloveniji izognil s plačilom 1,2 milijona dolarjev visoke varščine.

Takoj po včerajšnji odločitvi Ustavnega sodišča je namreč v izjavi dejal, da Slovenije noče več videti ter, da njegovi odvetniki že pripravljajo 100 milijonsko tožbo proti Sloveniji.

Rafael Zupančič Raf, ki v tokratnem zapisu predstavlja še nekatera druga videnja zadeve Patria in njenega razpleta, meni da želi Walter Wolf na Sloveniji dobro špekulantsko zaslužiti. Če bi namreč imel poštene namene, se tudi že prej ne bi izogibal sodišču, dodaja bloger.

O zadevi Patria pa med drugim piše: “Če kdo misli, da so obtoženi tako nori, da bi dobili domnevno provizije za prepovedano lobiranje oz. podkupnine kar na svoje transakcijske račune ali račun največje opozicijske stranke, je res naiven… Iz tega izhajajoč bi bilo dobro, da organi pregona preverijo vse tovrstne transakcije vpletenih doma in v tujini še bolj razširjeno…”

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]