Borut Pahor zmagovalec volitev

13. Nov 2017 06:03

Borut Pahor je v drugem krogu zmagal, a z manjšo razliko, kot je bilo pričakovati. S tem je potrdil vlogo favorita, hkrati pa so te volitve odprle pot nadaljni politični karieri Marjana Šarca, nekaj kar je verjetno z nastopom na teh volitvah načrtoval.

Ni slabo za župana Kamnika, da se je uvrstil v drugi krog in tam nudil pošten boj. Po obilici soočenj je zdaj malo Slovencev, ki ga ne bi poznali, kar mu bo zelo pomagalo, če se bo odločil nastopiti na državnozborskih volitvah.

Borut Pahor je po 99,32% preštetih glasov dobil 52,98%, Marjan Šarec 47,02%. Udeležba je bila 41,64%. Priznam, da nisem pričakoval tako tesnega rezultata. Napovedoval sem 65% proti 35% za Pahorja.

Udeležba je bila spet nizka, a to je za zmagovalca nepomembno in prej slaba tolažba njegovim nasprotnikom. Zmaga je zmaga in Borut Pahor bo še pet let svojo službo opravljal tako, kot do zdaj. In potem, kaj pomeni nizka udeležba? Mar ni bilo dovolj kandidatov v prvem krogu, katerim bi lahko volivci namenili svojo podporo?

Ni bilo med njimi nobenega, ki bi jih prepričal? Če jih ni bilo med devetimi, kje bi našli desetega, ki bi na volišča privabil množice? Težko verjetno … več (piše: Sašo Ornik – Jin).

Oznake:,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]