Ciprasova težava je, da je obljubil preveč, razen če zna čarati

27. Jan 2015 13:16

foto19117Mirne duše bi lahko zapisali, da se je v Atenah zgodilo nekaj, kar je podobno legendarnemu stavku, ki Slovence spominja na osamosvojitev, glasi pa se takole: “Danes so dovoljene sanje, jutri bo nov dan.”

Kdor malo bolj redno spremlja vzpone in padce politike in volitev, se ob vsej evforiji, ki je zajela Grčijo, zaveda, da je najlažje zmagati; od velikih in pompoznih besed, ki vodijo k dejanjem, pa je dolga pot ali pa je celo ni.

Če je zmagovalec grških volitev Aleksis Cipras iz stranke Siriza upal, da bo z lahkoto izvedel svoje predvolilne obljube o zmanjšanju grškega dolžniškega bremena, so mu iz Evropske centralne banke že dan po zmagi nalili čistega vina.

A hladen tuš ni zmotil navdušencev! Minulo noč nisi slavili levičarji le v Grčiji, zmaga je dala krila tudi mnogim sodržavljanom. Internetni forumi so vedno bolj polni evforije, ko ekstremni vzhičenci pričakujejo, oziroma zahtevajo, da Grčija že danes preneha plačevati dolgove, da pretrga vsakršne vezi z EU in evrom ter se osamosvoji. Od koga?! …več (piše Milena Miklavčič)

(V DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo, ali bi se strinjali z odpisom 400 milijonov €,  ki jih Grčija dolguje Sloveniji).

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]