Damirja Črnčeca je strah tudi lastnih šibkosti

2. Okt 2015 08:37

damir_crncec“Politično fantazmagorijo ob begunskem valu v Evropi doma in v tujini velikokrat obvladuje misel, da smo priča načrtni islamizaciji Evrope. Vse, kar se odvija pred mano, je dobro premišljena igra z natančno določenimi cilji. Zato ne smemo niti za trenutek nasesti svojemu sočutju in človeškim stiskam ljudi, ki jih spremljamo.

Domači protagonisti navedene silno uspešno diseminirane ideje so jo velikokrat pripravljeni artikulirati po kakšnih anonimnih forumih in spletnih komentarjih, seveda tudi v gostilniških gučih, medtem ko s piedestala izobraženih avtorjev in piscev, še manj seveda univerzitetnikov, prihajajo bistveno redkeje. Če že, potem je teza o premišljeni, ne spontani islamizaciji Evrope običajno skrita v številne forme večje ali manjše zaskrbljenosti desnice ali npr. teologov za krščanske korenine Evrope in njeno prihodnjo identiteto. Se pravi: zakamuflirana je v neko previdno »skrb« za nas, ki ne figurira kot neposredna kritika Drugega. Zato, ker si ne upa izpasti brezčutna in nečloveška.

Eno redkih izjem v tem pogledu predstavlja kolumna dr. Damirja Črnčeca v Reporterju…”

Dr. Boris Vezjak v nadaljevanju zapisa secira omenjeni intervju in nekakšen Črnčecev huntingtonski spopad civilizacij, ki da je že zajel evropski kontinent.

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]