“Demos omogočil 20 letno krajo družbenega premoženja pod pretvezo privatizacije”

21. Nov 2014 13:27

dan_drzavnosti“Najprej smo izgubili vojaško suverenost, nato finančno, sedaj prihajamo v fazo izgube fiskalne in ekonomske suverenosti. Čisto mogoče je, da lahko izgubimo ob takšnih trendih tudi kulturno in jezikovno suverenost. Potem bomo izginili tudi kot narod, kar sta hotela uresničiti med leti 1941 in 1945 Hitlerjeva Nemčija in Mussolinijeva Italija”, svoje videnje najbolj črnega scenarija, ki se po njegovem lahko zgodi Sloveniji, predstavi Rafael Zupančič Raf.

Sprašuje se zakaj smo sploh hoteli svojo državo, če jo bomo v manj kot 25 letih zapravili in pristavi, da se verjetno naši dedje, babice, očetje, matere, ki so se žrtvovali in borili za svojo suverenost in obstoj, danes obračajo v grobovih.

Za stanje v katerem smo se našli pa med drugim vidi krivca v Demosu, ki da je državljanom obljubljal novo Švico ampak več kot očitno ni imel resnega gospodarskega programa in je z denacionalizacijo pravzaprav omogočil 20 letno krajo družbenega premoženja pod pretvezo privatizacije, ki več kot očitno traja še danes.

V nadaljevanju izpostavi še nekaj stvari iz preteklosti in sedanjosti zaradi katerih meni, da je Slovenija danes to, kar pač je.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]