Dobrodelnost in ljudska iniciativa v Slovenji pod giljotino

19. Jan 2016 08:37

isOd začetka leta oz. od uradnega začetka delovanja davčnih blagajn lahko spremljamo medijske in poslanske razprave okrog organizacije otroških bazarjev. Ko se je okrog teh otroških bazarjev v javnosti pričel dvigovati prvi prah, je bil Plagiator prepričan, da gre le za nesrečen nesporazum ali morebiti za kakšno površno razlago veljavne davčne in tržne zakonodaje. A ni ostalo zgolj pri tem.

To dokazuje tudi seja odbora za finance v DZ in pojasnjevanja državne sekretarke Vraničarjeve, njenih sodelavcev in poslank ter poslancev stranke SMC. Zaključili so, da otroci v šolah lahko organizirajo bazarje in obiskovalcem brezplačno ponudijo svoje izdelke. Ne smejo pa jih prodajati in tudi ne smejo svojih izdelkov podarjati kot proti uslugo  za prejete prostovoljne denarne prispevke obiskovalcev bazarja in seveda ne smejo nikjer imeti izpisanih nikakršnih cen.

Če pa bodo otroci svoje izdelke prodajali z v naprej določenimi cenami, pa so dolžni vsakemu “kupcu” za vsak tako “prodan” izdelek izstaviti račun.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]