Dominantni mediji enotno sramotilno in podcenjujoče do “Koalicije za otroke gre”

6. Mar 2015 07:07

doto39Ena od značilnosti razprave okrog pravic istospolno usmerjenih je, da akterji ene in druge strani v dominantnih medijih nikakor niso obravnavani enakovredno. Praktično vsa prevladujoča medijska srenja odkrito stoji na enakih stališčih kot zagovorniki sprememb v koristi homoseksualcev.

To še niti ne bi bilo tako problematično, če ob tem drugače mislečih ne bi obravnavali izrazito podcenjujoče, celo sramotilno, lahko določeno prizadetost ob tem razberemo iz zapisa Jožeta Bartolja.

Avtor navaja nekaj tovrstnih novinarskih zapisov na račun udeležencev protestov Dan ljubezni: »Koalicija za zastraševanje nepoučenih«, “Dan ljubezni v resnici ni bil dan, ki bi ga zaznamovala ljubezen. Zaznamovalo ga je fašistoidno tuljenje o pravicah otrok, ki da jih ne gre zmesti z nekimi hokuspokus-redefinicijami družine …«, »Za pravico jim je figo mar«: »Proti zakonu se bodo drli in zatrjevali, “za otroke gre!” Pa je to res? Zakaj ne sklicujejo shodov, ali molijo za stotine otrok, ki pristanejo v rejniških družinah, čeprav bi jih morda lahko, če bi bil sistem urejen, kdo posvoji …”

Bartolj tako ugotavlja, da pravzaprav med elitnimi mediji ni bilo zaslediti novice, ki bi morda dajala slutiti, da kdo tudi drugače misli. Kajti zdi se, da vsi mislijo tako, kot je zapovedano, zaključuje bloger.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]