Donald Trump kot predsednik – tiste službe se ne bodo več vrnile

15. Feb 2017 07:06

Donald Trump je svojo kampanjo gradil tudi na vračanju delovnih mest  v ZDA.  Nič čudnega, če je s tem pritegnil marsikoga, ki je v globaliziranem gospodarstvu izgubil svojo zaposlitev, ker so se lastniki odločili, da bodo svoje dobičke povečali s selitvijo proizvodnje v druge države, od koder potem domov pošiljajo izdelke.

V  ZDA so cela območja, ki so padla v revščino, ker je industrija izginila in ljudje na teh območjih zavoljo tega  niso le revni, so tudi jezni in razočarani in si želijo, da bi prišel rešitelj. Četudi je temu ime Donald Trump.

Toda, mar lahko novi ameriški predsednik res vrne izgubljena delovna mesta? Bojim se za njegove podpornike, da le nekaj, vseh pa ne več. Še več, v svetu smo priča procesom, ki lahko izbrišejo mnogo več delovnih mest, kot jih Trump lahko vrne domov.

Resnici na ljubo je Trump že začel s pritiski, ki bodo vsaj nekaj večjih ameriških podjetij prisilili, da svoje proizvodnje ne bodo selila v druge države, ali jo bodo celo vračala. Drugačni trgovinski sporazumi bodo tudi prispevali k temu … več (piše: Sašo Ornik).

foto: wikipedia

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]