Kaj Donald Trump že gradi svoj zid na meji z Mehiko?

29. Apr 2017 13:23

Donald Trump počasi spoznava, kako biti predsednik ZDA še ne pomeni, da si kralj. V predvolilni kampanji je dal nekaj obljub, ki jih bo le težko uresničil. Uresničil pa bo lahko tiste, s katerimi se bo strinjala vsaj republikanska stranka.

Obamacare še stoji, čeprav ga lahko Donald Trump vendarle uniči s podporo republikanske stranke. A to, da kljub svoji ihti še do zdaj ni naredil nič, nam priča, da je vendarle zelo omejen pri svojem delovanju. Morebiti si je mislil, da bo ZDA vodil kot podjetje in se je pri tem presneto motil.

Potem je tu še prepoved vstopa v ZDA državljanom iz sedmih večinsko muslimanskih držav. Trumpovo odločitev je blokiralo sodstvo.  Potem je ameriški predsednik poskusil znova, z istim rezultatom. Spet dokaz, da predsednik ZDA ni vsemogočen.

In tako lahko gremo naprej, vse do tistega zidu na meji z Mehiko. Projekt gradnje zidu je podpisan in mogoče bo enkrat celo dokončan, saj že zdaj stojijo zidovi in ograje na ameriški južni meji. Toda ta Trumpov projekt bo vsekakor težje uresničiti, kot ga je bilo obljubljati, piše Sašo Ornik.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]