Dr. Ivan Radan – če je res ubijal, je iz usmiljenja?

22. Maj 2015 07:07

foto558Te dni javnost pretresajo medijska razkritja o domnevnih umorih bolnikov v ljubljanskem Kliničnem centru, katerim naj bi po sumih kriminalistov do (pre)zgodnje smrti pomagal zdravnik na nevrokirurški kliniki dr. Ivan Radan.

“Policijska preiskava z asistenco zdravnikov je prikazala dr. Radana kot psihopata, ki mori paciente v lastno veselje,” ocenjuje Stric Marc, ki ob tem meni, da stvari enostavno niso tako črno-bele.

“Ne glede na rezultate preiskave pa bo ostalo odprto, kdo je tisti, ki odloča in izklaplja paciente iz naprav ( npr. za dihanje), kdo konzultira svojce, ali so meritve možganskih tokov res opravljene, kdo pacientom v zadnji fazi odteguje draga zdravila in podobno, kar se v bolnišnicah redno dogaja. Pa o tem ne govorimo,” piše bloger.

Sam namreč potencialne “umore” vidi skozi prizmo aktualne situacije: “Če je res ubijal, je zame pomembno vprašanje o stanju bolnikov. Ali so bili res v zadnjem stadiju umiranja ali pa je pred njimi še bila šansa za kvalitetno nadaljevanje življenja.”

 

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]