DUTB – država ropa samo sebe

22. Dec 2014 09:00

kovcek_z_denarjemPo mnenju Mednarodnega inštituta za bližnjevzhodne in balkanske študije je DUTB odtujeni center moči, ki je v funkciji različnih interesov. Po njihovem so ob pomoči političnih elit, predvsem takratne vlade, pripeljali tuje strokovnjake, ki služijo kot kritje za opravljanje “umazanih” poslov DUTB in ustvarjanje novih/starih slovenskih tajkunov, mastnih zaslužkov posameznih odvetniških pisarn ter nepreglednega in prikritega lastništva starih/novih slovenskih tajkunov. Problem pa vidijo tudi v enormno visokih plačah vodilnih v DUTB in pomanjkljivemu nadzoru.

Bloger Cinik k temu dodaja, da pa imajo podobno vlogo, kot DUTB tudi nekatere druge ustavne.

Zmagovalci ustanovitve DUTB so banke, tajkuni in vsi tisti ki so finančno črpali podjetja in denar nakazovali v tujino. Predvsem slednji pa so po mnenju blogerja trenutno najbolj nevarni.

Dodatna nevarnost pa je tudi to, da jih država celo ščiti. Dokaz vidi v tem, da so vsa nakazila registrirana – torej nalogodajalci so znani, informacije, ki so še kako v javnem interesu pa se tretirajo kot najstrožja državna tajna. Baje zaradi zaščite privatne lastnine.

V nadaljevanju postreže še z nekaj primeri.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]