Edina rešitev za afriške begunce je omogočiti spodobno življenje tam, kjer živijo.

23. Apr 2015 20:12

coln-begunci“Problema ljudi, ki so pripravljeni dati vse kar imajo ter tvegati svoja življenja in tudi življenja svojih bližnjih, da bi pobegnili iz sveta nad katerim so obupali v svet nad katerim smo obupali, se verjetno ne bo dalo rešiti z zapiranjem meja, potapljanjem ladij ali podobnimi policijskimi ukrepi,” tragično dogajanje na Sredozemskem morju komentira Robert Kaše.

“Vendar, na drugi strani, vzdržna rešitev najbrž ne bo niti “kontroliran uvoz humanega materiala” niti morebitno odpiranje mej za vse-, da bi pa “mi” uredili razmere v državah iz katerih ti ljudje bežijo,” takoj nato opozarja.

Po njegovem gre za humanitarno katastrofo 21. stoletja, h kateri je potrebno pristopiti tako, da se ljudem da neka možnost. Po njegovem gre namreč za ljudi, ki so najpogumnejši del svoje generacije in si želi živeti od svojih sposobnosti v katere dovolj zaupa, da se desperadersko spušča v takšna tveganja.

Bloger ima tudi ideje kako jim pomagati.

Problema ljudi, ki so pripravljeni dati vse kar imajo ter tvegati svoja življenja in tudi življenja svojih bližnjih, da bi pobegnili iz sveta nad katerim so obupali v svet nad katerim smo obupali, se verjetno ne bo dalo rešiti z zapiranjem meja, potapljanjem ladij ali podobnimi policijskimi ukrepi.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]