Evropa si bo šla “potapljanje ladjic” pri čemer bo sodeloval tudi naš Triglav

22. Maj 2015 08:23

afriski_begunciEvropska unija si je zadala nenavaden načrt v zaustavitvi vala afriških beguncev v Evropo. Da bi preprečili množične prebege migrantov iz Afrike v Evropo, bodo evropske sile, v katerih bo sodelovala tudi slovenska ladja Triglav, potopile čimveč plovil pred afriško obalo.

“Evropa je dala svetu ogromno dobrih stvari, kot so demokracija, človekove pravice, brezštevilna umetniška dela in tako naprej, a ta nov evropski projekt spada med njene slabe prispevke, ki jih prav tako ni malo.” piše Rok Kralj.

Meni, da bi morala Evropa k reševanju zadeve pristopiti na drugačen način. Znano je namreč, da ljudje iz Afrike bežijo predvsem zaradi pomanjkanja dela.

Evropejci bi lahko razumeli današnjo situacijo, ki sili ljudi na nevarno pot čez morje ali kopno. Evropa je bila po drugi svetovni vojni razrušena, ljudje so množično zapuščali ogromno območje brez dela in perspektive. Američani so zato leta 1947 sprožili tako imenovani Marshallov načrt, ki je pripomogel k naglemu okrevanju Evrope in ljudje so ostali doma. Zdaj je nedvomno čas za nov Marshallov načrt, s katerim bi razvite države pomagale revnejšim, da se postavijo na lastne ekonomske noge.” med drugim predlaga Kralj.

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]