Finančna ministrica pripadnica Zdrave Atmosfere – ni težav, dokler ne bo začela delati po diktatu nekega drugega vodje

22. Sep 2016 08:37

Včeraj so v Državnem zboru za nasledjico Dušana Mramorja potrdili Matejo Vraničar Erman za katero pa se je tudi kmalu ugotovilo, da je članica društva Zdrava Atmosfera, ki ga nekateri ocenjujejo kot sekto.

Sašo Ornik Jin ob tem meni, da pripadnost tej ali oni verski skupnosti v sekularni družbi ne sme biti problem, dokler se tisti, ki so postavljeni v vlogo služabnikov ljudstva, obnašajo v skladu s pravili države, v kateri živijo. Torej, da svojo vero postavijo na stranski tir, če nasprotuje vrednotam na katerih je zgrajena država.

Seveda pa vse ni tako preprosto. Vsak posameznik ima svoje vrednote, v nekaj verjame, ali lahko tudi zatrjuje svojo prepričanje v odsotnost vsakršne nadnaravne razsežnosti. V skladu s svojimi pogledi potem tudi deluje in zelo težko preprosto odreže del sebe, da bi ustrezal sekularni državi, če verjame v nekaj drugega. Saj je tudi vera v pravilnost sekularizma le še eno prepričanje s seznama mnogih. Razumljivo je, da posamezniki skušajo tudi državo in njene institucije spreminjati tako, da bi ustrezale njihovim vrednotam…

Bloger v nadaljevanju zapisa ugotavlja, v kakšnem primeru se bo lahko ministričina pripadnost problematizirala. Predstavlja pa tudi komentarje pripadnikov Zdrave Atmosfere, ob katerih se človek vpraša, če ne gre res za zlonamerno skupino.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]