Janševi nasprotniki se ne morejo sprijazniti z odločitvijo Ustavnega sodišča

24. Apr 2015 09:12

prazna-celicaČeprav je Ustavno sodišče soglasno razveljavilo obsodbo Janeza Janše v primeru Patria in so temu prikimali številni ustavni pravniki različnih nazorov, nekateri enostavno ne morejo sprejeti tovrstnega scenarija.

Med tiste, ki menijo, da gre pri odločitvi osmih sodnihov US za nedvomno politično pristranskost, je tudi bloger Samo Kodela: “Seveda je to sramota za ustavno sodišče, saj iz očitnih dokazov, ki jih lahko zlahka poveže vsakdo, ki ni pristranski, dela formalističen problem, nekateri sodniki, pa očitno odločajo tudi na osnovi politične pripadnosti,” piše.

Po njegovem menju je dokazov za Janševo obsodbo dovolj, problema očitno ne vidi tudi v “obljubi nagrade, sprejeti na neznanem kraju ob neznanem času na neznan komunikacijski način,” čemur je Ustavno sodišče očitalo premalo konkretnost.

A bloger se vendarle tolaži z vrnitvijo sojenja na okrajno sodišče: “Še dobro, da bo še enkrat sledilo sojenje in da se zadeva konča kot se mora, da bo najslabši politik v Sloveniji, dobil epilog tudi v svetu kriminala, kot je prav!”

(V DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo ali zaupate našim sodiščem)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]