Je bil ustreljeni policist zavarovan za takšne primere?

27. Avg 2014 13:23

umor_policistaPred dnevi je Slovenijo pretresel tragičen dogodek, ko je neuravnovešen pripadnik Slovenske vojske ustrelil policista, ki je nekaj dni po tem v bolnišnici umrl. Zgodba je še toliko bolj tragična, ker je bil omenjeni policist oče dveh majhnih otrok.

Bloger Tupamaross se ob tem sprašuje, ali je ustreljeni policist bil za take primere zavarovan in za koliko? V primeru, da je bil in če njegovo zavarovanje ne more pokriti njegovi družini človeka vredno življenje, je bloger prepričan, da morata razliko izplačati Ministrstvo za obrambo in še Ministrstvo za notranje zadeve.

Prvo zato, ker je za svoje vojake odškodninsko odgovorno, drugi pa zato, ker svojih policistov ni v zadostni meri zavarovalo v primeru invalidnosti in smrti.

Tako Ministrstvo za obrambo, kot Ministrstvo za notranje zadeve so dolžni javnost seznaniti s tem, kako so preskrbljeni njegovi otroci, koliko odškodnine, zavarovalnine jim je izplačano in jim obema zajamčiti plačilo in možnost šolanja do univerzitetne izobrazbe, zaključuje bloger.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]