Je Miro Cerar s sklicevanjem na krščanske vrednote zavajal svoje volivce?

4. Mar 2015 07:07

foto4876Miro Cerar je s svojo stranko premočno zmagal na parlamentarnih volitvah, v kampanji pa je navajal tudi, da je veren in da zagovarja krščanske vrednote, kar pa se je v primeru včeraj sprejete redefinicije zakonske zveze kot skupnosti dveh oseb izkazalo za neresnico, opozarja Tatjana Malec.

Krščanski etos namreč striktno stoji na tradicionalni definiciji zakonske zveze kot življenjske skupnosti moža in žene ter družine kot skupnosti očeta, matere in otrok, sklicevanje nanj pa je Cerarju zagotovo prineslo precej glasov katoličanov.

“Za moje pojmovanje je družina matere in očeta vrednota, ki je nedotakljiva in lastna naši kulturi in civilizaciji. Istospolno usmerjeni so suha veja naroda. Oni imajo pravico do svojega intimnega življenja, do zakonske ureditve njihovega posebnega statusa, ne more pa se zaradi njih razvrednotiti družine moža in žene ali ženske in moškega,” piše blogerka in dodaja, d se pa zaradi teh vprašanj ne more posegati v družino in uvajati ideologijo spola v šole.

 

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]