Je mogoče, da so izstopi iz SDS zgolj slepilni manevri?

24. Maj 2016 07:07

Včerajšnji izstop poslanca Andreja Čuša iz stranke SDS – Čuš naj bi ustanovil novo desno stranko – je bil zgolj eden v vrsti izstopov vidnih predstavnikov SDS, ki so se zgodili v zadnjih mesecih. In, kot je slišati neuradno, naj bi se val izstopov še nadaljeval.

Iskanje vzrokov za tovrstno dogajanje v stranki SDS se največkrat ustavi pri razlogih, ki jih navaja tudi večina izstopajočih, torej nezadovoljstvo s predsednikom Janezom Janšo ter njegovo avtoritarno vodenje, ki je v veliki meri usmerjeno v boje za preteklost.

A vsi takšnim razlogom za izstope ne verjamejo. Med njimi je tudi Rafael Zupančič, ki meni, da so razni izstopi iz SDS le del strategije stranke kako svoje ljudi vriniti v satelitske stranke. Sami pač ne zmorejo na oblast. 

Politične stranke vključno z vladajočimi so na najnižji možni stopnji zaupanja volilvcev doslej, zato ni čudno, da javne ankete kažejo na zmago SDS, ki ji je zvestih cca. 7-12% fiksiranih volivcev, se bo pa stranka zaradi militantnih nacionalistov še bolj radikalizirala brez dvoma. Gre za ustvarjanje nekakšnih političnih podlag za nastanek in organiziranje novega SDemoS-a, ki naj združi vse desne liberalce, neoliberalce, klerikalce, neofašiste, nacionaliste (vse zaprisežene antikomuniste) na smrtni boj proti socialistom in komunistom, v antikomunističnem žargonu pod krinko antifašizma v boj poti levičarjem… nadaljevanje na blogu.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]