Jože P. Damijan: pri kreditu SDS-a so vsi pozabili na zanimivo podrobnost

10. Jan 2018 07:07

Nekaj mesecev pred parlamentarnimi volitvami se je ponovno pojavila afera v katero je vpletena stranka SDS oz. njen predsednik Janez Janša. Za razliko od preteklih, ko je bilo s strani Janše vedno slišati polno obtožb, da želijo strici iz ozadja preprečiti zmago SDS na volitvah, je tokrat afero sproducirala kar stranka sama. Najeli so namreč 450 tisoč evrov kredita pri 32-letni državljanki Bosne in Hercegovine iz Republike Srbske.

Ob plazu kritik in očitkov na račun SDS pa ekonomist Jože P. Damijan opozarja še na eno zanimivo podrobnost, ki je bila pozabljena:

Glede nenavadne kreditne pogodbe med 32-letno državljanko Bosne in Hercegovine iz Republike Srbske in stranko SDS v višini 450,000 tisoč evrov so praktično vsi mediji, politični predstavniki in celo predsednik Računskega sodišča pozabili na zanimivo podrobnost te nenavadne kreditne pogodbe. In sicer, da zakon o političnih strankah (ZPoIS, Ur.l. št. 100/05 – uradno prečiščeno besedilo, 103/07, 99/13 in 46/14izrecno prepoveduje financiranje strank iz tujine oziroma s strani tujih podjetij in tujih državljanov… podrobnosti v nadaljevanju zapisa.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]