Jože P. Damijan: “Što je Tajnikar htio da kaže?”

27. Jul 2016 13:23

Maks Tajnikar, ki je bil med drugim tudi minister za gospodarstvo med leti 1993 in 1996, je pred dnevi za Sobotno prilogo časopisa Delo podal svoj komentar glede izgradnje drugega tira, ki ga je že v naprej označil za zgrešeno investicijo.

Nekatere Tajnikarjeve zelo napačne navedbe so zmotile tudi Jožeta P. Damijana. Na svojem blogu mu je zato namenil kar nekakšen pomiljujoč komentar.

Maksa imam zelo rad, zelo ga cenim, odlično debatirava na hodnikih naše fakultete (tudi o stvareh, ki jih nočete vedeti), mislim tudi, da bi bil odlična družba na jadrnici (če se mu to ne bi zdelo preveč plebejsko), … toda jebemumast, da ne razumem, kaj je hotel v tem komentarju povedati. Razen, da je hotel povedati, da nihče v tej državi nima pojma, za kaj gre pri drugem tiru in da ne razumemo cost – benefit (CB) analize infrastrukturnih projektov. Prek sms-a sem celo pobaral urednika SP Alija Žerdina, če on razume, “što je pesnik htio da kaže“, pa se mi je izmuznil z odgovorom, da jadra in da se odvaja of wi-fija…

Ker me nekateri bralci vztrajno sprašujejo glede Maksovega komentarja, sem ga hotel celo malce pokomentrati tukaj. Vendar me je minilo, ko sem videl,… nadaljevanje v zapisu.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]