Kaj bodo prinesle predčasne parlamentarne volitve?

19. Mar 2018 14:23

Etablirane politične stranke, ki so v večini sistemsko proračunsko financirane so najbrž dobro pripravljene na volilno tekmo a s padcem vlade so tudi one zapadle v časovno stisko. Tudi načrtovalci izdatnega medijskega kolača financiranja so morali stopiti na plin, sklepajo se takšne in drugačne predpogodbe z marketinškimi agencijami.

Volitve so za medije velik business in dobra poslovna priložnost. Politične stranke in njihove medijsko podprte raziskovalne ekipe so zelo zgodaj začele s pinkponkom afer glede legaliziranja finančnih sredstev neznanega izvora preko najemanja zasebnih gotovinskih posojil.

Vsi v volilni tekmi sodelujoči niso izvzeti, da iščejo po principu davčnih utaj oblike gotovinskega financiranja in poslovnih trikov za financiranje in plačevanje volilne kampanje tudi na netransparentne in korupcijske načine po principu “roka roko pere” in t.i. protiuslug pri kasnejšem pridobivanju poslov iz javnih sredstev.

SDS in Janša so bili prvi na tapeti in znatno jim je padel javni rejting, njihov presidente pa itak ne zna pristojnim pojasniti nikoli izvora premoženja. Prav afera domnevnega najemanja spornega gotovinskega posojila v kovčkih, kjer so zasačili doktorja davčnih utaj Snežiča, Đudićevo in Janšo, nam nazorno kaže kako je potekala trgovina na črno z orožjem in drugimi korupcijskimi posli … več (piše: Rafael Zupančič – Raf). 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]