Lahkotnost političnega ocenjevanja. Kaj je merilo uspešnosti politikov?

23. Jan 2017 08:37

Mediji nam redno servirajo raziskave javnega mnenja v katerih nam prikazujejo, katere politične stranke oz. politiki so med ljudmi najbolj priljubljeni. Toda, ali so tovrstne lestvice tudi ogledalo uspešnosti politikov?

Če lahko torej uspešnost športnikov in menedžerjev dokaj enostavno določimo, pa je pri politikih drugače.

Kaj je torej merilo uspešnosti politikov? Na to vprašanje odgovarjajo na blogu Kamien komunikacije. Med drugim zapišejo:

Poglejmo na primer naše evropske poslance. Prepričana sem, da devet od desetih Slovencev sploh ne zna našteti vseh osmih oseb, ki smo jih izvolili v evropski parlament. Zanje v resnici niti ne vemo, kaj delajo v Bruslju.

Prepričana sem, da večina Slovencev celo misli, da nič kaj dosti ne delajo. Nihče jih ne nadzira ali se udeležujejo sej evropskega parlamenta ali so v resnici aktivni v raznih parlamentarnih komisijah, vsi skupaj pa nimamo pojma, kako v okviru svojih strankarskih skupin lahko uveljavljajo ali ščitijo interese Slovenije, če sploh jih. Glede na to, kakšen odnos ima Bruselj do naše države, lahko upravičeno menimo, da pri tem niso uspešni… nadaljevanje na blogu.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]