Domov » Politika in družba » Kako vam bo država vzela otroka

Kako vam bo država vzela otroka

Kako vam bo država vzela otroka

Družinski zakonik ni problematičen samo glede pravic istospolno usmerjenih do posvojitev. Doctor X meni, da družinski zakonik omogoča socialni službi preveč moči nad starši in otroki. Po blogerjevem mnenju vam bo lahko socialni delavec ob pomoči družinskih sodišč kadarkoli vzel otroka in ga dal drugim. Družinski zakonik naj bi dovoljeval zaslišanje otrok brez soglasja staršev in brskanje po zdravstvenih kartonih otrok, “sumljivim” osebam naj bi prepovedal prehod državne meje z otrokom itd. Tako naj bi omogočal popoln nadzor nad družinami. 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Komentarji: 9 na “Kako vam bo država vzela otroka”

 1. Hej, a so zaradi teh členov podtaknili poterdo posvojitev istospolnih parov, da odvrnejo pozornost? Zdaj bo pa tale zakonik res treba pozorno prebrat, preden bo prepozno.

 2. Priznam, da se mi zdi možna celo taka subtilna predpriprava, čeprav brez naklonjenosti do kakih teorij zarot.
  Celo če se sedanji ne bi zavedali kaj uveljavljajo (ne bi bil njihov namen), bi se lahko ‘v primernih okoliščinah’ (saj ne vemo kaj nas čaka) začelo to zlorabljat.

 3. Klotilda, a ne, tudi jaz tako mislim! Prebrat in razumet … A po moje mnogi ljudje niso prebrali, vejo pa, kar govorijo posamezniki, ponavadi s svojimi interesi.

 4. OBVEZNO PROTI !!!
  enostavno rešeno

 5. navadno zavajanje nasprotnikov DZ…..država je imela že do sedaj vso pravico odvzeti otroka staršem, ki so ga zanemarjali, zlorabljali, izvajali nad njim nasilje ali še kaj hujšega…..in je to tudi počela, pa se nihče od tukaj komentatorjev zato ni vznemirjal….logično je, da je treba pred starši, ki mislijo, da je otrok njih pravica namesto dolžnost in skrb, zaščititi…..nekdo ga pač mora in to je ena od dolžnosti države…..
  vsak člen zakonika ima izhodišče v različnih obstoječih zakonih, ki veljajo že leta in tako ga je treba tudi brati, ker se členi bazirajo na le teh….

 6. Zakaj ne bi ukinili države? Saj dela samo špetir, meče denar skozi okno in nam jemlje voljo do življenja. :cry:

 7. Ne tako hitro. Novi svetovni red bo ukinil, vse države in nacionalnosti. Planet bo poslej sestavljalo devet regij.
  Prebivalcev pa bo samo 500 miljonov. Ne bit tako nestrpni. Delajo s polno paro v to smer.

 8. Vseeno so skupnosti, v kateri poleg dveh istospolnih partnerjev živi še biološki otrok enega izmed njih, realnost. Kako urediti pravice teh otrok … da bodo denimo pravico do dedovanja, preživnine in ostalih
  pravic, ki jih imajo otroci iz tradicionalnih družin.
  Žal zagovorniki zakonika za dosego svojih interesov jemljejo otroke za talce svojih interesov in pri tem neizmerno zavajajo. Še enkrat ponavljam: Družinski zakonik otrokom v istospolnih skupnostih ne prinaša novih pravic. Te pravice so za te otroke že sedaj urejene povsem enako kot za vse druge otroke in v tem smislu Družinski zakonik ne prinaša novosti.

 9. Saj to je – novega malo ali nič, tisto, kar pa je novo, je slabo. Proti!

Napišite komentar

Anketa

S katerimi državami se naj tesneje poveže Slovenija?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Drugi svet in ti

Kdo spremlja Drugi svet

Drugi svet, spletne tehnologije

Delovanje omogoča Drugi svet, spletne tehnologije
 • Spletna publicistika
 • Svetovanje in priprava spletnih strategij
 • Oglaševanje in promocija na internetu
 • Spletne strani in optimizacija
 • Blogi, osebni in poslovni
 • Registracija domen in gostovanje
www.drugisvet.si

© 2016 Drugi svet. Vse pravice pridržane. Prijava