Kakšen predsednik bo Donald Trump?

11. Nov 2016 09:35

donald-trumpNekateri že napovedujejo prihod fašizma v ZDA, kar pa je po mnenju Saša Ornika malo verjetno. Trumpizem je namreč le bolj žaljiva izvedba republikanske stranke, z nekaj razlikami.

S tem, ko je Donald Trump osvojim položaj predsednika ZDA, so republikanci osvojili vse pomembnejše funkcije v državi. Zdi se lahko, da so zaradi tega v odličnem položaju, da izpeljejo vse svoje namere, toda ne smemo pozabiti, da Donald Trump je zelo samosvoja osebnost in da ga strankarske elite ne marajo. Zelo hitro se lahko zgodi, da ne bo imel podpore Kongresa, opozarja bloger.

Bržkone bodo v ZDA nižali davke, ker je to nekaj, v kar republikanci pač verjamejo, verjame pa v to tudi Donald Trump. Zaradi tega bi naj gospodarstvo doživelo preporod, razbremenjeno davčnih bremen, toda to je vprašljivo. Zgodi se lahko, da bo manj prihodkov v proračun, zaradi česar se bo proračunski primanjkljaj povečal, ali pa bo potrebno krčenje izdatkov. Vemo, na katerem področju tega Trump ne bo pripravljen početi – pri oboroženih silah.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]