Kdaj si bomo priznali, da Slovenijo vodijo tretjerazredni karieristi?

14. Apr 2013 20:13

“Slaba banka bo prinesla velike probleme državi in državnemu proračunu, privatizacija državnega premoženja je veleizdaja, varčevanje je uničevanje.”

“Na uveljavitvi slabe banke delamo dan in noč, za vlado je prioriteta privatizacija in konsolidacija javnih financ.”

Sta zgornji izjavi v nasprotju? Zagotovo, a problem nastane, če je njun avtor ista politična garnitura. Razlika je le v tem, ali je v opoziciji ali na oblasti.

Danes se sprašujemo, zakaj za vraga mednarodna javnost in trgi ne verjamejo premierki Alenki Bratušek, ko na CNN kot lajna zatrjuje, da Slovenija absolutno ni Ciper in za povrh pribije: “vi vil solv aur problem aurselvs!”

Sproti pa pozabljamo, da mednarodni analitiki svojih prognoz in analiz ne postavljajo na podlagi fikcije družbene realnosti, ki jo ustvarjajo slovenski mediji, ampak na podlagi dejstev, statistik in številk.

Koliko je torej kredibilnosti v besedah osebe, ki danes pravi, da na uveljavitvi “slabe banke” dela dan in noč, še včeraj pa jo je blokirala z referendumsko zahtevo?

A Rok Čakš meni, da (ne)kredibilnost sedanje vladne garniture še ni največji problem. Bolj nas bo bolela glava, če se dejansko izkaže, da so po umiku resnih strokovnjakov priložnost za skok v vladne fotelje izkoristili tretjerazredni karieristi.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]