Kdor ima v posesti arhive, ta ima tudi politično moč!

4. Jun 2014 13:20

manipulacijaVeč kot očitno je, da se je v arhivsko stroko in njeno odločanje pritihotapil tisti del stare nomenklature kadrov, ki je zainteresirana, da se stari grehi Udbe in njenega delovanja ne odkrijejo. Njih ne zanima, da je arhivsko gradivo del dokumentarnega gradiva, ki ima poseben pomen za raziskovanje zgodovine in za zagotavljanje pravnih interesov posameznikov in da zato mora biti arhivsko gradivo dostopno brez omejitev, piše Tatjana Malec.

Blogerka je mnenje, da se arhivi  z anonimizacijo in oteženim dostopom zapirajo na zahtevo tistih, ki hočejo še naprej manipulirati z ljudmi in vladati iz ozadja, ne da bi se njihovi grehi razkrili!

“Mnoge dosjeje so uničili, mnoge pa so tudi poskrili pod oznako črtano. Čas je, da pristojni organi raziščejo, kdo ima prste vmes v tej nečedni in nedostojni igri. Zapiranje arhivov Udbe je zlovešče znamenje, zapirajo jih pa zato, da bi izbrisali prstne odtise v zgodovini. In nenazadnje, če bo politikantstvo krojilo usodo arhivov po svoje, lahko pošljete vse zgodovinarje in raziskovalce na brezplačni dopust ali jih celo upokojite.”

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]