Kitajska in Rusija bosta v Grčijo prelili 15 milijard evrov. Kdo bo kriv za izgubo Grčije?

21. Apr 2015 08:11

Vladimir Putin, Xi JinpingKitajska in Rusija naj bi v Grčijo prelili 15 milijard evrov, kot predplačila za velike projekte, hkrati pa bo to služilo kot vrata večjemu vplivu obeh držav.

Po mnenju Saša Ornika Jina to niti ni nobeno presenečenje. Grke se pač skuša prisiliti, da se držijo programa, ki ne deluje in je v korist posojilodajalcev in tistih, ki prežijo na premoženje grške države, ki bi ga kupili po nizki ceni. Proti njim velja trda linija, ki ne dopušča veliko pogajanj, prej izsiljevanje, grožnje in posmeh, s katerim se naj to državo, predvsem pa vladajočo Sirizo, poniža in spravi k pameti. In temu so se Grki uprli.

Kot še med drugim dodaja bloger se v Grčiji ponavlja ukrajinska zgodba. Ko je bila namreč Ukrajina pred zlomom, je ukrajinski predsednik Janukovič iskal rešite. Potreboval je zunanjo pomoč in dobil jo je lahko le v Rusiji ali na zahodu. Kdo bi si mislil, da bo v revni Rusiji dobil boljšo ponudbo, kot na bogatem zahodu. A zahodni voditelji so se izkazali za trdosrčne, sebične ljudi, ki bi zahtevali in le malo dali…

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]