Domov » Politika in družba » Kitajska na robu finančnega zloma?

Kitajska na robu finančnega zloma?

Kitajska na robu finančnega zloma?

Govorice o skorajšnjem bančnem zlomu Kitajske se vrstijo že kar nekaj let, piše Jože P. Damijan in trditev podkrepi s podatki, da je The Economist že januarja 2004 navajal, da je v kitajskih bankah za skoraj 30% slabih kreditov in da bi to utegnilo zlomiti celoten kitajski finančni sistem. Decembra 2011 pa je 61% respondentov v Bloombergovi anketi napovedalo bančni zlom na Kitajskem v roku 5 let.

Od marca letos so se glasovi o skorajšnjem zlomu le še okrepili. Kje vse se pojavlja zaskrbljenost glede Kitajske in kakšne globalne, ekonomske in socialne posledice bi povzročil bančni zlom, si lahko preberete na blogu.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Komentarji: 13 na “Kitajska na robu finančnega zloma?”

 1. Vse države, ki so imele socializem so uničene. :cry:

 2. Točno to.

 3. TODA NI JIH UNIČIL socializem , ampak ROPARSKE TOLPE BELIH OVRATNIKOV izšolanih v kapitalizmu !

 4. Po spremljanju Drugega sveta mi je jasno, da Leban ne bo razlagal politike, sveta in zgodovine. Kdo pa je ustoličil tolpo belih ovratnikov, ti idiot????????

 5. Neoliberalizem bo zagotovo uničil ta svet! Ni ga hujšega kot je radikalni neoliberalizem, ki ga širi Amreika in pridno prevzema Slovenija (med drugim), v Ameriki je spočel slabi milijon bogatašev in 40 milijonov največjih revežev, ki jih še donedavna oz vse dotlej dokler niso razširili svojih lovk preko oceana, v Evropi ni bilo moč najti. Bebci pa naj blebetajo svoje. V glavah itak nimajo treh čistih, matematiko so pa prešpricali od poštevanke naprej! Škoda minute časa za tako drhal.

 6. Saj bi rad zabil Damijana, ampak moje slutnje se pokrivajo z njegovim pesimizmom. Je pa sodobna Kitajska izredno inovatvna, tako da presenečenje ne more izostati.

 7. eja, kapitalistični kavboji si želijo zlom Kitajske in sanjajo rodeo v Pekingu…in medtem, ko si oni želijo, jih Kitajci po svetu veselo kupujejo…..in to že toliko let, kolikor let natolcujejo kavboji in bančniki po svetu, da bodo propadli…..Kitajci so komaj dobro začeli razturavat kavbojski kapitalizem in povozili ga bodo do konca….

 8. (((((Miha
  25. jun 2013 – 18:51
  Po spremljanju Drugega sveta mi je jasno, da Leban ne bo razlagal politike, sveta in zgodovine. Kdo pa je ustoličil tolpo belih ovratnikov, ti idiot????????))))))

  TI KRETEN ZABITI ! Vzemi v roke kaj za prebrat, kjer je tako napisano , da boš razumel s svojim kurjim mozgom in preberi, kaj je SOCIALIZEM in KAJ SO BELI OVRATNIKI in potem vrti jezik , prej pa še preveri če je pravilno povezan z možgani !

 9. Leban: Večjega idiota od tebe ni na zemeljski obli. Pa saj ne delaš drugega kot ponavljaš za drugiimi. Še papiga zna bolje od tebe. :D

 10. Hej! Kaj se ne bomo raje pogovarjali o sledečem:
  Čeprav varčujemo, so si državni svetniki izglasovali 500 evrov mesečnega dodatka
  h ttp://w ww.24ur.com/novice/slovenija/ceprav-varcujemo-so-si-drzavni-svetniki-izglasovali-500-evrov-mesecnega-dodatka.html
  Vlada v nove reze nadomestil za brezposelnost
  h ttp://w ww.rtvslo.si/slovenija/vlada-v-nove-reze-nadomestil-za-brezposelnost/311654
  Opomba: V e-naslovih odstranite presledke. So zato, ker so težave z dvema e-naslovoma v istem sporočilu.

 11. Alfe…..če bi manj časa zgubljal na janši, potem bi vedel, da s tem svojim predlogom pogovarjanja zamujaš nekaj mesecev…..čeprav je res, da ponavadi lepiš linke z zamudo nekaj let, celo 10letij…..si pač v koraku s časom….

 12. Kitajska tiska denar brez pokritja, tako kot Amerika.
  Nekateri yugonostalgiki bi šli kar iz EU ven. Nato bi lahko zopet tiskali svoj denar. Zopet bi se cedila med in mleko. rdeča zvezda bi se bleščala v naših možganih.
  teleban bi prišel na svoj račun. Lahko bi nas svoje nasprotnike z brcami ala čak noris pokončal.

 13. TRESKA !
  spet mešaš drek , pa saj itak drugega ne znaš ! Jaz drugače misleče povabim na pivo , pa ne tako kot vam ga toči jajo , z DETERGENTOM za pranje možganov (učinkuje samo na tiste , ki jih sploh imajo) ! Tako da ti si lahko brez skrbi !

  O MIHA , ki mrzlo župo piha ! Ja kaj se pa mučiš z branjem , če “ponavljam” za idioti, ki slišijo na ima HIHA !

Napišite komentar

Anketa

S katerimi državami se naj tesneje poveže Slovenija?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Drugi svet in ti

Kdo spremlja Drugi svet

Drugi svet, spletne tehnologije

Delovanje omogoča Drugi svet, spletne tehnologije
 • Spletna publicistika
 • Svetovanje in priprava spletnih strategij
 • Oglaševanje in promocija na internetu
 • Spletne strani in optimizacija
 • Blogi, osebni in poslovni
 • Registracija domen in gostovanje
www.drugisvet.si

© 2016 Drugi svet. Vse pravice pridržane. Prijava