Kje je M. Tonin?

25. Mar 2017 09:11

Pozorni spremljevalci slovenskega političnega dogajanja so lahko v zadnjih mesecih opazili, da je eden izmed najvidnejših predstavnikov NSi in nasplošno nove generacije slovenskih politikov Matej Tonin kar nekako poniknil.

Kje je torej Matej Tonin? Se je za umik odločil sam? Dogajanje okrog Mateja Tonina razkriva novinar Mirko Mayer:

Še lansko poletje se je v državniški pozi desnega Pahorja postavil na platnico lastne knjige z udarnim naslovom »Upanje za Slovenijo«. Nekaj mesecev kasneje o mrku vzhajajoče zvezde krščanskih demokratov govorijo konkretni podatki.

Posebej zanimiv je Toninov popoln medijski umik oktobra in novembra lani. Neposredno pred kongresom Nove Slovenije, na katerem je stranka preložila napovedno menjavo generacij in podaljšala mandat Ljudmili Novak. Od takrat je Tonin v pol leta trikrat nastopil v studijih nacionalne televizije (obveznega intervjuja na parlamentarnem kanalu ne štejem) in dvakrat v studiu ene od komercialnih.

Še en detajl je zanimiv: kako je Novakova ugibanja o svojem sestopu utišala dobrega pol leta prej. 9. marec 2016: »Kaže, da bom ostala na tem mestu.« Izjava Novakove je prišla natančno en teden po edinem resnem političnem zdrsu Mateja Tonina. In tri tedne pred potezo, s katero je Ljudmila Novak močno okrepila položaj v NSi… nadaljevanje na blogu.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]