Klemenčič ostaja minister – toliko o integriteti in novih standardih v politiki

3. Mar 2015 07:07

cerar-klemencic-wikiKršenje ustavnih pravic Janezu Janši pri pripravi poročila KPK, zaradi katerega je padla demokratično izvoljena vlada in povsem obrnila politično situacijo v državi, po mnenju premiera Cerarja ni dovolj velik greh na plečih novega pravosodnega ministra, da bi v skladu z njegovimi standardi etike in integritete to zahtevalo Klemenčičev odhod s položaja.

Še enkrat več se je torej izkazala praznost besed o drugačnih standardnih v politiki, ki očitno veljajo za druge razen za tiste, ki jih izrekajo.

Klemenčičeva napaka ni zgolj proceduralna. Mediji so praktično zamolčali zelo pomembno vsebinsko dejstvo v zvezi z očitkom Janši, da ni znal pojasniti vsaj 200 tisoč evrov premoženja. Klemenčičeva komisija mu je namreč očitala, da je zemljišče v Trenti prodal podjetju Imos skoraj 100 tisoč evrov nad dejansko vrednostjo, a prav ta čas je uradni sodni cenilec to zemljišče ovrednotil na 110 tisoč evrov – uganili ste, približno toliko, za koliko ga je takrat Janša prodal.

S tem torej izgine polovica očitanega “nepojasnjenega” premoženja Janši, še bolj kot to pa meče čudno luč na KPK zaradi tako velike vsebinske napake pri tako pomembni raziskavi, kot je korupcija najvišjih predstavnikov oblasti.

Vrnimo se k standardom (ne)prevzemanja odgovornosti z odstopi. O tem namreč piše Jože Bartolj, ki navaja tri visoke predstavnike pravosodja in tožilstva, ki jih lastne napake pri delu ne ganejo toliko, da bi razmislili o odstopu.

“Pravzaprav ni čudno, da s(m)o ljudje izgubili vso afiniteto do politike. Saj se tistim, ki jim dokažejo napačno ravnanje, ne zgodi nič. Še več, ostanejo tam, kjer so bili. In ne polagajo računov nikomur. Zakaj bi jih le, raji neumni,” piše bloger. (foto – wikipedia)

 

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]