Član zbornice o pismu, ki jim ga je poslala Čebašek Travnikova: “Takoj, ko sem začel pismo brati sem pomislil na Donalda.”

28. Feb 2017 13:23

Nova predsednica Zdravniške zbornice Zdenka Čebašek Travnik, je po velikem zgražanju javnosti glede njene prve poteze na mestu predsednice, članom zbornice poslala pismo v katerem sugerira spolitizirano in umazano igro v zakulisju ter obstoj nekih nasprotnih taborov, ki prežijo nanjo.

Bloger Iatrogeni v tokratnem zapisu pokomentira dogajanje okrog plače Čebašek Travnikove in pismo, ki ga je nedavno poslala članom zbornice, med katerimi je tudi sam.

Zbornična zdraha s  Čebašek Travnikovo me neverjetno spominja na nedavno ameriško volilno farso in na njen izid. Tako kot Donald kljub zgražanju velike večine slovenskega zdravništva rine naprej. Izvirni greh je netaktna in izjemno nekolegialna zahteva po plači, ki je bi baje bila večja od plače predsednika države. Zbornica, v kateri je članstvo obvezno in ki živi od zdravniških prispevkov, že sedaj zaradi prevelike birokratizacije in vladavine referentov, ni uživala prav velikega ugleda med zdravniki. S to sedanjo krizo je zapravila še tisto malo ugleda, ki ji ga je uspel povrniti predhodnik Čebašek Travnikove.

Včeraj sem dobil, po elektronski pošti, pismo nove predsednice zbornice. Takoj, ko sem začel pismo brati sem pomislil na Donalda… nadaljevanje na blogu.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]