Komisarka Alenka Bratušek – le Cerarjeva veselica ali jezni strici?

27. Avg 2014 08:21

cerar_bratusekKot je znano je DZ s 57 glasovi za in 11 glasovi proti za novega mandatarja za sestavo vlade potrdil Mira Cerarja. Pred izvolitvijo je bil Cerar deležen tudi nekaj kritik glede napovedanih ukrepov bodoče vlade, še najbolj oster pa je bil v svojih javljanjih Janez Janša.

“Janša me je v svojem govoru ponovno prepričal, da so se volivci odločili prav.”, zapiše bloger Stric Marč in nadaljuje, da si poslanec-zapornik očitno ne more kaj, da bi umiril svoj ton in vsaj za popotnico novemu predsedniku vlade natrosil par vljudnostnih floskul.

Sicer pa pri analizi pričakovanj in napovedi meni, da bo vlada na finančnem in gospodarskem področju nadaljevala politiko Bratuškove, ki pa je tudi Pahorjeva, Janševa in predvsem bruseljska.

Seveda se bloger ne more izogniti niti odklonilnemu odnosu Cerarja do samooklicane edine primerne kandidatke za evropsko komisarko Bratuškove.

“Jasno mi je, da je leva elita hotela v Bruslju Potočnika, vendar je Alenka s svojo kandidaturo premešala štrene. To in nekaj ostrejših besed v predvolilni tekmi po mojem ni zadosten razlog za odklonilni odnos do bivše predsednice vlade. Morda je Alenka z izsiljenim kongresom v Pozitivni Sloveniji in samovoljnim odstopom razjezila »strice« do te mere, da plačuje svojo kazen. Če pa je to le Cerarjeva veselica, me ne navdihuje z optimizmom, saj kaže na zamerljivost in nekritičnost do prijateljev, kot je npr. Potočnik.”, pripomni bloger.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]