EuroBasket: Biti Slovenec je najboljše, kar se nam je lahko zgodilo

18. Sep 2017 08:12

Včeraj, pa tudi sicer skozi celotno evropsko prvenstvo, so Slovenci naredili nekaj, kar ni v Sloveniji uspelo še nobeni ekipi. Biti tako dominanten v ekipnih športih res nismo vajeni. Slovenska košarkarska reprezentanca je pokazala, da je biti Slovenec najboljše, kar se nam lahko zgodi.

Košarka je spremenila srčni utrip Slovenije. Spremenila je teme pogovorov med posamezniki, postavila na glavo naslovnice medijev in vrstni red člankov, radijskih in TV novic. Evforija je trajala od prve tekme s Poljsko in pripeljala do finalne zmage.

Navdušenje je zajelo vso Slovenijo. Od Pinc pri Lendavi do Robidišča pri Breginju. Od Libelič na Koroškem do Vinice v Beli Krajini. Povezala nas je v zmagovalnem poletu in v upravičenem upanju, da lahko dosežemo največ.

Za razliko od Planice, ki nas s podobno silo povezuje tudi fizično, stisnjene v maternico Tamarja, smo se ob košarkarskih tekmah dobivali v barih, na obiskih pri prijateljih ali v družinskem krogu pred domačim sprejemnikom. No, na tisoče rojakov tudi v Carigradu.

Povezanost je bila neverjetna. One team, one dream. En narod, ena želja. Zlata medalja… več piše Darinka Pavlič Kamien.

foto: FIBA

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]