Kot ceneni nizkotni bordel: Bolani zvodniki in skorumpirani zdravniki

21. Okt 2016 13:23

Prah okoli afere preskakovanja čakalnih vrst se je v javnosti dokaj hitro polegel in to brez da bi lahko izvedeli vsa vpletena imena. Za lažjo pozabo in občutek razrešitve primera so v javnost odvrgli zgolj imeni policista, ki je v zameno za preskok vrste obljubil vožnjo s policijskim helikopterjem, ter posrednika, ki je v UKC-ju lobiral in urejal preskakovanje vrst. Kaj pa imena vpletenih zdravnikov?

Dogajanje v slovenskem zdravstvu je vse bolj podobno cenenemu, nizkotnemu bordelu. Iz afere v afero, ki se jim nikoli ne pride do konca, kaj šele, da bi se krivci in odgovorni poiskali in sankcionirali, postajamo tudi državljani anestetizirani pred grozotami ter okrutnostjo trgovanja z bolniki. Ministrica za zdravje Milojka Kolar-Celarc pa še kar kotali bučke o tem, kako bo sistemsko preuredila zdravstvo in ga ohranila javno dostopnega. Pri tem pa deluje enako prepričljivo, kot anemični hemofilik! 

Korupcija in kientelizem v zdravstvu pa veselo romata svojo pot, brez ovir in preprek; denar se pretaka in deli – prav tam, kjer najbolj boli… nadaljevanje na blogu Elene Pečarič.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]