Laži slovenskih medijev o Siriji, zdaj, ko se vračajo begunci, molčijo!

27. Avg 2017 08:15

»Sirije ni več«, so pred skoraj enim letom v takšni ali drugačni obliki pisali skorajda vsi slovenski mediji. Predsednik Sirije je bil v komentarju Boštjana Videmška omenjen kot »nekredibilni vojni zločinec iz Damaska«, ki naj bi skupaj z Rusijo snoval »popolno uničenje Alepa«. Očitno je bilo, da so številni bralci brez učinka pozivali, da se v tragediji Sirije utegnejo, kot že tolikokrat pred tem, skrivati predvsem imperialistični interesi zahodnih velesil.

Omenjeni pisec je navajal tudi, da mesto Alepo umira. Dvom v tovrstne zapise je bil pred enim letom deležen javnega linča na družbenem omrežju. Nekdanja dopisnica iz Moskve, Polona Frelih, je namreč že od vsega začetka omenjala, da sirski novinarji in neodvisni zahodni poročevalci navajajo drugačna stališča, kot so jih povzemali pravzaprav vsi mainstream mediji. Že leta 2016 je bilo objavljeno mnoštvo opozoril, da »zmerni uporniki« niso to, za kar se predstavljajo, torej »žrtve režima«, ampak predvsem islamski skrajneži.

Tako je lani Vanessa Beeley uspešno razkrinkala zahodnopropagando glede dogajanja v Siriji. Tudi kanadska novinarkaEva Bartlett, ki redno obiskuje Sirijo, opozarja na zavajanjejavnosti. O tem je spregovorila tudi pred Združenimi narodi …več pišejo na blogu Zdravo Slovenija.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]