Levičarske novinarje prepričevati, da so levičarski je izguba časa

15. Dec 2013 09:54

casopisV Sloveniji imamo dve vrsti medijev: neodvisne in desničarske; je prevladujoče stališče notranjih ocenjevalcev domače medijske scene; od kod takšna ocena večine verjetno ni potrebno pojasnjevati, a neobremenjen pogled zunanjih opazovalcev Slovenijo ponavadi vidi v objektivnejši luči.

Ameriški veleposlanik Mussomeli, sicer privrženec ameriških demokratov, je pristranskost slovenskih medijev za levico primerjal celo z naklonjenostjo ameriškega Fox newsa republikancem.

Da so mediji nazorsko opredeljeni in jim je posledično bližje ena politična opcija v pluralnem medijskem prostoru načeloma ni problem. Težava nastane, če se v njem ne najde prostora tudi za drugačne poglede, predvsem pa, če se mediji prevladujoče usmeritve okličejo za “neodvisne”, vse ostale pa ožigosajo za “opredeljene”, v konkretnem primeru desničarske.

Nekaj podobnega je doživel predsednik društva novinarjev in publicistov Tino Mamić, ki je bil povabljen na javno radijsko tribuno o prihodnosti medijev, ki se je sprevrgla v dokazovanje, kako slovenski mediji niso pretežno levičarski.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]