Malo predvolilne kombinatorike

22. Maj 2018 06:53

Državnozborske volitve že trkajo na vrata, na politični sceni pa lahko veliko spremenijo. Zopet bo izvoljena poznana politična nomenklatura, ki je v dobršni meri prestreljena s korupcijo in nehigienskimi podmiznimi dogovori in odločitvami. 

Kot se je zgodilo že prejšnja leta, bo verjetno tudi letošnji seznam članov DZ zajemal nekaj cvetov iz športa in kulture. Pri tem pa gre za posameznike, ki pa so politično povsem nevešči.

Volnilni rezultati so tako bolj ali manj znani. Emil Milan predvideva, da osta »desni«, torej črni stranki dobili slabih 20% glasov. Slabih 30% glasov bo dobilo 5-7 rdečih, zelenih, roza, pikčastih ali drugače obarvanih strank, ki pokrivajo enega od petdeset odtenkov sive. Dobrih 20% glasov bo dobilo drugih 2o strank, ki ne bodo prestopile volilnega praga, zato jim bodo glasovi odvzeti in prerazporejeni tistim, ki ga bodo. Približno 30% glasov bo ostalo doma.

Tudi, če zmaga SDS, Janez Janša ne bo mogel sestaviti vlade, če v koalicijo ne prepriča vsaj ene od strank iz druge skupine. Kar ne bo lahko. Dosedanje izkušnje namreč kažejo, da je njegov politični in osebni ekskluzivizem uničil vsako stranko, ki je v tako koalicijo vstopila.

Oznake:,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]