Matej Tonin z izjavo o splavu in reakcije nanj le vihar v kozarcu vode

26. Maj 2018 07:09

Matej Tonin je tik pred volitvami poskrbel še za en t. i. vihar v kozarcu vode. Voditelj konservativne stranke namreč nima najboljšega mnenja glede splava. Presenečenje? Ne, je pa poskrbel za zgražanje s svojimi izjavami v enem izmed zadnjih intervjujev.

Matej Tonin je namreč kot voditelj konservativne stranke, močno prežete s krščanstvom, zavzel precej milo stališče. Sašo Ornik – Jin bi pričakoval, da bi Tonin želel splav prepovedati, seveda tako, da bi najprej dosegel dvotretjinsko večino za spremembo ustave. Ne, on bi proces otežil, pri čemer se zdi, da maneverskega prostora v bistvu niti nima.

S svojimi izjavami je Recimo, s strani Socialnih demokratov, ki so na družabnem omrežju twitter zapisali, da ‘Nobeni ženski 55. člen Ustave Republike Slovenije ne odreka pravice, da se svobodno in po svoji vesti odloči za rojstvo, preprečuje pa Cerkvi in političnim strankam ter vsem ostalim, ki jim slepo služijo, da bi namesto žensk odločali o njihovem telesu, zdravju in celo življenju.’Tonin poskrbel tudi za nekaj močnih kritik

 

 

 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]