Miro Cerar poudarja pozitivna gospodarska gibanja, a ob tem pozablja nekaj bistvenega

17. Mar 2018 07:54

Za mnoge nepričakovan odstop predsednika vlade dr. Mira Cerarja še vedno buri slovensko javnost. Mnenja glede njegovega odstopa so si deljena, kljub vsemu pa je največkrat slišati, da je bila to Cerarjeva strateško marketinška poteza v luči prihajajočih se volitev.

Ob vseh debatah, ki so se razvile v zadnjih dneh pa Stanko Štrajn poudarja še en vidik njegovega odstopa. V poglobljeni analizi, ki jo objavlja na blogu, med drugim ugotavlja, da smo lahko Miru Cerarju hvaležni, čeprav je s svojim odstopom dokazal, da se izogiba odgovornosti za nečednosti njegovih podrejenih in da ne želi prekiniti prakse zlorab oblasti, temveč da te zlorabe pravzaprav s svojimi opustitvami podpira in jim daje potuho.

Štrajn zapiše tudi, da Miro Cerar v svojem javnosti namenjenem odstopnem govoru poudarja pozitivna gospodarska gibanja, pozabi pa, da dobri rezultati ne prispevajo k dostojnejšemu življenju državljanov, če ti rezultati odtečejo preko proračunske distribucije v žepe elit, ki upravljajo javne investicije…več na blogu.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]