Mrtvi in ranjeni v Kijevu. Bo zahod tudi to poimenoval spopad miroljubnih protestnikov?

2. Sep 2015 14:52

kiev_protestsKijev so ponovno zajeli krvavi protesti v katerih se je nekaj tisoč nacionalistov pred kijevsko Verhovno Rado zaradi predlaganih sprememb ustave, ki bi zagotovile večjo decentralizacijo države, spopadlo z varnostnimi silami. Pri tem je bil do sedaj ubit en pripadnik nacionalne garde več kot sto ljudi pa je ranjenih.

Sašo Ornik Jin se sprašuje, kako bomo rekli takšnim protestom, zdaj ko je Ukrajina na zahodu predstavljena kot žrtev ruske agresije, ponovno rojena v dobo svobode in demokracije po Janukovičevem režimu?

Malo težko bomo nasilje poimenovali za spopad miroljubnih protestnikov z zatiralsko policijo pa vendar gre za sila podoben pristop v boju z oblastjo, kot so si ga privoščili nasprotniki Viktorja Janukoviča. Tedaj je velika večina zahodnih medijev in politike vso krivdo za nasilje valila na sicer demokratično izvoljeno oblast in njene varnostne sile, čeprav so nasilneži med protestniki po njih metali vse, kar so imeli. Zdaj pripadniki skrajnih nacionalistov počnejo enako…

Več v zapisu bloga.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]