Nagovor ob koncu šolskega leta

23. Jun 2018 21:02

Z včerišnjim dnem se je končalo še eno šolsko leto. Preden otroci pobegnejo na počitnice, pa imajo v marsikateri šoli navado, da na zaključno slovesnost ob podelitvi spričeval povabijo uspešne posameznike, ob čemer mladim predstavijo tudi kakšno pomembno življenjsko modrost.

Sašo Dolenc ob tem piše, da v njihovih krajih tovrstnih nagovorov praviloma ne prirejajo. Deloma zato, ker nimamo tradicije javnega nagovarjanja množic zunaj ozkega konteksta politike in kulturnih proslav, po drugi strani pa je res, da uspešni posamezniki starejše generacije pri nas težko iz osebnih izkušenj kaj koristnega povedo mlajši generaciji, saj se je svet, v katerega vstopajo mladi danes, v vmesnem času močno spremenil.

Če se ob koncu letošnjega šolskega leta vprašamo, kaj bi bilo dobro pri nas v nagovoru pred velikim avditorijem povedati mladim, je ena od možnosti, da govor namesto na mlade naslovimo na starejšo generacijo, ki je dopustila, da je šolski sistem postal nekakšno tekmovanje v zbiranju točk, ki ne dopušča etapnih neuspehov, je kritičen bloger.

 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]